• Haarlem
 • Overig nieuws
 • Kunst & cultuur
 • Nieuws
 • Top
Door
redactie
-
0

Onder leiding van Ward Weemhoff (kernlid De Warme Winkel) gaan vijf jonge multi-talenten in de marathonvoorstelling Wagner: De halve Ring de strijd aan met de eerste twee delen van Richard Wagners beroemde der Ring des Nibelungen; Das Rheingold en Die Walkure. De voorstelling ging op 21 september in première bij Monty, Antwerpen en is op 10 oktober te zien in de Toneelschuur in Haarlem.

Over Wagner: De halve Ring
Nazi-uithangbord voor de één, anarchist en vernieuwer voor de ander. Complex vlechtende componist of muzikale zeikstraal: Wagner laat niemand koud. In zijn 15 uur durende Der Ring des Nibelungen komt zo’n beetje alles wat een mens/kunstenaar interesseert samen in een even orgastisch als pompeus meesterwerk.

Vijf topacteurs uit de millennial-categorie herinterpreteren deel I en II van dit totaaltheater en brengen met minimale middelen een verkwikkende halve marathon.

In 2013 ontstond het povere Das Rheingold op het conservatorium van Antwerpen. De ontvangst vroeg niet alleen om een groter publiek, maar ook om een vervolg. Waar we 5 jaar geleden aftastend en naïef begonnen, zijn zowel de wereld als wijzelf alweer vijf jaar verder afgegleden; Die Walküre zal onvermijdelijk een ander register bespelen. In deze tijd waarin de lijnen van goed en fout weer scherpere contouren beginnen te krijgen, het postmoderne ‘anything goes’ weer ingeruild lijkt voor een voor- of tegenmentaliteit, zullen wij die grens nog dieper in de huid van deze tijd kerven. Je bent voor of tegen ons. Alles daartussenin zal worden verpletterd.

van en met Sara Lâm, Lauranne Paulissen, Verona Verbakel, Jonas De Vuyst, Lukas De Wolf
regie Ward Weemhoff
geluidsontwerp S.M. Snider
lichtontwerp Lucas van Haesbroeck
decoradvies Theun Mosk
techniek Manuel Boutreur, Rutger Bouwman (stage)
een coproductie met Kultuurfaktorij Monty

Gerelateerde berichten:
 • 30 september Vitaminstore Halve van Haarlem 14 september 2018
 • Twee nieuwe sponsoren voor Vitaminstore Halve van Haarlem 29 augustus 2017
 • Voor het derde jaar op rij Vitaminstore Halve van Haarlem 23 mei 2017
 • Als je maar hard genoeg rent, weet niemand waar je bent 13 december 2015
> Schaap Tools & Parts: De elektrisch gereedschap speciaalzaak van HaarlemAl ruim 20 jaar is Schaap Tools & Parts aan de Reitzstraat in Haarlem de elektrisch gereedschap speciaalzaak voor verkoop, reparatie, NEN3140 keuringen en serviceadres voor bekende A-merken.
 • TAGS
 • De Hotshop
 • Haarlem
 • Toneelschuur
 • Wagner: de halve ring
Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken
Deel
Facebook Celyn Cheap Franchi BTrousers Elisabetta For yIv6b7gYf Twitter Pinterest Google+ Linkedin Tumblr WhatsApp ReddIt Telegram Email Print
  Vorig artikelBuurtgenoten ontmoeten elkaar bij Nationaal Integratiediner met Resto VanHarte
  Volgend artikelFeestcafé Bugsy’s in Haarlem wint ‘Wel-zo-veilig-Award’
  redactie
  http://www.haarlemupdates.nl
  De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via [email protected] of stuur uw persberichten naar [email protected] Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar [email protected]
  Celyn Cheap Franchi BTrousers Elisabetta For yIv6b7gYf